PLATÓ I UN ORNITORINC ENTREN EN UN BAR
ENTENDRE LA FILOSOFIA AMB ACUDITS
Daniel Klein/Cathcart Thomas
Cathcart, Thomas

Edicions La Campana, 2008
PVP 16,00€, 248 pàgs.
ISBN ISBN 978-84-96735-14-9
6a edició

Pot haver-hi un llibre més original? Una aproximació a la filosofia a través d’acudits.
Morty arriba a casa seva i es troba la dona i el seu millor amic Lou, despullats al llit. Quan Morty està a punt d’obrir la boca, Lou surt d’un salt del llit i li diu: «Abans que diguis res, amic meu, a qui creuràs, a mi o als teus ulls?» 

Lou planteja la pregunta sobre quina mena de dades són segures i per què. És fantàstic, diuen els autors, hi ha una colla d’acudits que ocupen el mateix terreny d’idees que les disciplines filosòfiques.

Cathcart i Klein ens fan veure què significa la lògica, l’existencialisme, la relativitat, l’ètica, etc., a través d’aquest llibre ple de vida i d’historietes divertides. També les probabilitats i l’estadística. «Si has de pujar en un avió, i vols sentir-te segur, porta una bomba. Perquè les probabilitats que a l’avió hi hagi algú que en porti una altra són ínfimes». 
Ironia i rigor al mateix temps. Cathcart ensenya filosofia a Harvard i Klein escriu novel·les d’intriga.

© Bill Hugues / Stephan Billups


DANIEL KLEIN
THOMAS CATHCART


Thomas Cathcart i Daniel Klein s'han dedicat a fer el que sol fer qualsevol persona que s'hagi es-pecialitzat en filosofia a Harvard: Cathcart ha treballat amb bandes juvenils a Chicago, amb metges de Blue Cross Blue Shield i ha marxat d'unes quantes facultats de teologia. Klein s'ha dedicat a escriure novel·les, llibres de no-ficció i també acudits per a humoristes com Flip Wilson o Lily Tomlin. Daniel Klein viu a Massachusetts, i Tho¬mas Cathcart a Nova York.

www. heideggerandahippo.com