EL RETORN A CASA
Guillou, Jan

Edicions La Campana, 2003
Tocs, 32
PVP 21,00€, 624 pàgs.
ISBN 84-95616-34-3
2a edició

Després d’una llarga separació, el retrobament no sempre és fàcil per als amants. Podia ser-ho en el segle XII, quan Cecilia espera l’arribada del cavaller Arn, que ha lluitat durant vint anys a Terra Santa?

El retorn a casa, però, és més que la coronació d’una història d’amor. Arn, el cavaller del Temple, es presenta al seu país nòrdic amb unes idees noves sobre la condició humana que ha après en terra d’infidels, i amb la voluntat d’acabar amb els enfrontaments entre els reis cristians i de crear un regne poderós i segur que garanteixi la pau i el progrés.

Aquesta novel·la de Jan Guillou evoca d’una manera tan admirable com convincent les ambicions dels poderosos, l’evolució dels pobres cap a la llibertat, la introducció de noves formes de treball i com viuen Arn i Cecilia en un món que ells mateixos s’esforcen a crear.

Jan Guillou tanca la seva magistral Trilogia de les Croades amb aquest tercer volum, El retorn a casa. Una esplèndida construcció novel·lística de tots els sentiments humans –l’amor, l’amistat, la violència, la rancúnia, l’esperança– que esclaten amb força quan comença un nou temps per a tothom.

Aquests tres llibres han obtingut un èxit extraordinari en diverses llengües, des que van ser publicats a Suècia. En aquell país s’ha organitzat una ruta turística pels llocs que apareixen en aquesta trilogia.